Wil jij een serie mooie loopwedstrijden lopen in Rotterdam en omgeving? Doe dan nu mee aan het populaire LOXAM Workx Stratenloopcircuit 2018! Dit circuit is een serie hardloopwedstrijden in en rondom Rotterdam, waar zowel de wedstrijdloper als de prestatieloper met veel plezier aan meedoet. Deelnemers laten regelmatig weten dat ze het gezellig vonden en goed georganiseerd. Er doen dan ook steeds meer mensen mee. Je kunt in één keer inschrijven voor alle wedstrijden in het circuit, je kunt ook voor wedstrijden los inschrijven. Voor de puntentelling in het circuit maakt dat niet uit, alle deelnemers krijgen punten.

Stratenloopcircuit

Het LOXAM Workx Stratenloopcircuit bestaat uit 8 lopen in het Rijnmondgebied. Hiernaast vind je een overzicht. De meeste lopen hebben verschillende afstanden. De langste loop is de wedstrijdafstand, de overige zijn prestatieafstanden. Over de wedstrijdafstanden wordt een puntentelling bijgehouden. Hoe die precies in elkaar zit lees je in het Reglement Stratenloopcircuit 2018. Wil je per evenement meer weten, kijk dan verder via het overzicht op onze homepage.

De inschrijving voor alle lopen in één keer is inmiddels gesloten. Maar je kunt gerust nog meedoen in het circuit. Je krijgt sowieso bij elke wedstrijd punten, en bij sommige zelfs dubbel. Dus schrijf je per evenement in, loop het vuur uit je sloffen en wie weet loop je je nog in de prijzen.

Als je andere afstanden wil lopen, dan kun je per evenement voor jouw afstand inschrijven, en je scoort toch punten voor het klassement!

Datum Evenement Afstanden Wedstrijdafstand

(in circuit lang)

Afstand inschrijven circuit kort* Prestatie

klassement

27-05-18 Halve van Winkelcentrum Hoogvliet 5, 10 en 21,1 km 21 km 10 km 5, 10 km
09-06-18 Stratenloop Rozenburg 5 en 10 km 10 km 5 km 5 km
01-07-18 Stratenloop Kralingen 6 km 6 km 6 km 6 km
25-08-18 Schenkelloop 5, 10 en 15 km 15 km 5 km 5, 10 km
29-08-18 Molenweiloop 5 en 10 km 10 km 5 km 5 km
12-09-18 Stratenloop Krimpen 5 km 5 km 5 km 5 km
29-09-18 Stratenloop R’dam Noord 5 en 10 km 10 km 5 km 5 km
07-10-18 Schollebosloop 5, 10, 15, 20 km 20 km 10 km 5, 10, 15 km

Highlights Stratenlopen

 • Laagdrempelige, gezellige loopjes
 • Exacte wedstrijdafstanden, overige allemaal nagenoeg exact (we doen er erg ons best voor!)
 • Medaille, verzorging onderweg en na je finish
 • Electronische tijdwaarneming
 • Leuk en gezellig voor iedereen
 • Wedstrijdafstanden: prijzengeld in 7 Leeftijdscategorieën
 • Inschrijven in één keer nu mogelijk voor korte afstanden én voor wedstrijdafstanden
 • Dubbele punten bij 3 van de 8 lopen
 • Korting én gratis een mooi Running Shirt bij inschrijven voor alle lopen in één keer
 • Korting bij Runnersworld Rotterdam op kleding en schoenen

Prestatie- en Wedstrijdklassement

Elke Stratenloop is er één wedstrijdafstand, de overige afstanden zijn prestatieafstanden. Zoals gewoonlijk zijn op alle afstanden punten te verdienen, en in de wedstrijdloop meer dan in de prestatielopen. Ook worden punten toegekend aan àlle lopers, dus ook de lopers die niet voor alle lopen ineens hebben ingeschreven. Over de puntentelling en opmaken van de stand lees je meer op de pagina van het Reglement. Maar één ding is zeker: hoe vaker je komt, hoe hoger je eindigt.

Er zijn 2 klassementen:

 • Klassement Wedstrijden – puntentoekenning over de wedstrijdafstanden
 • Klassement Prestatielopen – puntentoekenning over alle resterende prestatie-afstanden

Wat is een Stratenloop

De Stratenlopen van WPR zijn gezellige wedstrijd- en prestatielopen over verschillende afstanden. De vele enthousiaste reacties van deelnemers en complimenten over de organisatie motiveren ons om onze hardloopevenementen nog leuker te maken, voor iedereen. De Stratenlopen zijn zeer laagdrempelig en voor iedereen geschikt. Hoe vaak of hoe hard je ook loopt, we doen er alles aan om jou een leuke loop en goede race te laten beleven. Dus trek je loopschoenen aan en doe mee!

LOXAM WORKX STRATENLOOPCIRCUIT

WPR heeft haar Stratenlopen gebundeld in het LOXAM Workx Stratenloopcircuit, het circuit voor alle lopers. Wat je bij elke Stratenloop mag verwachten is een startnummer, verzorging onderweg en na afloop, een medaille en mogelijkheid tot massage, electronische tijdwaarneming en veilig afgezette parcoursen. Je finisht in de gezellige finishstraat met microfonist en muziek. En er zijn prijzen te winnen voor iedereen.

 

In 2018 wordt gelopen in de volgende leeftijdscategorieën:

Heren Dames
Senioren Senioren
35+ 35+
45+ 45+
55+

 

Schrijf je je in voor alle lopen van LOXAM Workx Stratenloopcircuit ineens, dan krijg je een leuke korting en bovendien krijg je bij inschrijving van alle wedstrijden ook nog eens een exclusief Running Shirt (t.w.v. € 17,50) cadeau. Meer info Running shirt.

We doen ons best om het circuit zo leuk mogelijk te maken voor iedereen. Hoe vaker je komt, hoe meer punten je kunt halen en hoe hoger je dus eindigt. Dus ook als je geen toploper bent, maak je kans om je in de prijzen te lopen. We hopen jou en je loopmaatjes aan de start te zien bij één van onze evenementen… of allemaal. Tot dan!