Wil jij een serie mooie loopwedstrijden lopen in Rotterdam en omgeving? Doe dan nu mee aan het LOXAM Stratenloopcircuit! Dit circuit is een serie hardloopwedstrijden in en rondom Rotterdam, waar zowel de wedstrijdloper als de prestatieloper met veel plezier aan meedoet. Deelnemers laten regelmatig weten dat ze het gezellig vonden en goed georganiseerd. Je kunt in één keer inschrijven voor alle wedstrijden in het circuit. Er zijn twee klassementen:

 1. Wedstrijdcircuit (alle wedstrijdafstand) en
 2. Prestatiecircuit (prestatie afstand).

Je kunt je inschrijven tot en met 31 juli 2019.

Het LOXAM Stratenloopcircuit bestaat uit 6 lopen die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet. De meeste lopen hebben verschillende afstanden. De langste loop is de wedstrijdafstand, de overige zijn prestatieafstanden. Hoe de puntentelling precies in elkaar zit lees je in het Reglement LOXAM Stratenloopcircuit. Voor inschrijven voor het Wedstrijdcircuit of het Prestatiecircuit klik je hier. Wil je over één evenement meer weten, kijk dan verder via het overzicht deze pagina.

Datum Evenement Afstanden Afstand wedstrijdklassement

(in circuit lang)

Afstand in circuit kort* Overige afstand in prestatie

klassement

25-05-19 Halve van Hoogvliet 5, 10 en 21,1 km 21 km 10 km 5 km
07-07-19 Stratenloop Kralingen 6 km 6 km 6 km 6 km
28-08-19 Molenweiloop 10, 5 km 10 km 5 km 6 km
28-09-19 Stratenloop R’dam Noord 10 en 5 km 10 km 5 km
06-10-19 Halve Marathon Capelle / Schollebosloop 5, 10 en 21,1 km 21 km 10 km 5 km
12-10-19 Stratenloop Rozenburg 10 en 5 km 10 km 5 km

Highlights Stratenlopen

 • Laagdrempelige, gezellige loopjes
 • Exacte wedstrijdafstanden
 • Medaille, verzorging onderweg en na je finish
 • Tijdwaarneming
 • Leuk en gezellig voor iedereen
 • Wedstrijdafstanden: prijzengeld in 7 Leeftijdscategorieën
 • Inschrijven in één keer nu mogelijk voor korte afstanden én voor wedstrijdafstanden
 • Korting én gratis een mooi Running Shirt bij inschrijven voor alle lopen in één keer
 • Korting bij Runnersworld Rotterdam op kleding en schoenen

Prestatie- en Wedstrijdklassement

Elke Stratenloop is er één wedstrijdafstand, de overige afstanden zijn prestatieafstanden. Zoals gewoonlijk zijn op alle afstanden punten te verdienen, en in de wedstrijdloop meer dan in de prestatielopen. Over de puntentelling en opmaken van de stand lees je meer op de pagina van het Reglement. Maar één ding is zeker: hoe vaker je komt, hoe hoger je eindigt.

Er zijn 2 klassementen:

 • Klassement Wedstrijden – puntentoekenning over de wedstrijdafstanden
 • Klassement Prestatielopen – puntentoekenning over alle resterende prestatie-afstanden

Wat is een Stratenloop

De Stratenlopen van WPR zijn gezellige wedstrijd- en prestatielopen over verschillende afstanden. De vele enthousiaste reacties van deelnemers en complimenten over de organisatie motiveren ons om onze hardloopevenementen nog leuker te maken, voor iedereen. De Stratenlopen zijn zeer laagdrempelig en voor iedereen geschikt. Hoe vaak of hoe hard je ook loopt, we doen er alles aan om jou een leuke loop en goede race te laten beleven. Dus trek je loopschoenen aan en doe mee!

In 2019 wordt gelopen in de volgende leeftijdscategorieën:

Heren Dames
Senioren Senioren
35+ 35+
45+ 45+
55+

Schrijf je je in voor alle lopen van LOXAM Workx Stratenloopcircuit ineens, dan krijg je een leuke korting en bovendien krijg je bij inschrijving van alle wedstrijden ook nog eens een exclusief Running Shirt (t.w.v. € 17,50) cadeau. Meer info Running shirt.

We doen ons best om het circuit zo leuk mogelijk te maken voor iedereen. Hoe vaker je komt, hoe meer punten je kunt halen en hoe hoger je dus eindigt. Dus ook als je geen toploper bent, maak je kans om je in de prijzen te lopen. We hopen jou en je loopmaatjes aan de start te zien bij één van onze evenementen… of allemaal. Tot dan!